Spikker Specials: al 60 jaar een familiebedrijf

Spikker Specials is dé expert op het gebied van machineoptimalisatie. Uiteraard wil je dat machines en productielijnen continu en optimaal presteren, met daarbij een besparing van kosten. Met onze jarenlange ervaring bieden wij het best mogelijke op het gebied van kritische machinecomponenten.

Deze video heeft geluid. Dit kun je aanzetten voor een nóg betere impressie van Spikker Specials.

Historie: toen en nu

Zoom in van apparatuur die gebruikt wordt bij het produceren en controleren van kritische machinecomponenten

1962 – Gerhard Spikker richt Spikker Specials op

Oprichter Gerhard Spikker startte in 1962 het Oost-Nederlandse familiebedrijf Spikker Specials. Van meet af aan geloofde Gerhard in de specialisatie en de productie van complexe spare and wear parts (kritische machineonderdelen). Gerhard was ervan overtuigd dat superieure kwaliteit alleen mogelijk was door te kiezen voor allerbeste, wereldwijd beschikbare materialen. Hiermee legde hij de basis voor de uitgangspunten van Spikker Specials: geen massaproductie van machinecomponenten, maar continu innovatie en absolute topkwaliteit.

1986 – Hans Spikker zet het familiebedrijf voort

Al vanaf twaalfjarige leeftijd maakte Hans Spikker, zoon van Gerhard Spikker, kennis met alle facetten van productie, verkoop en management van Spikker Specials. Door alle opgedane kennis en ervaring kon hij in 1986, na het overlijden van Gerhard Spikker, de leiding van het bedrijf overnemen.

Hans Spikker is gedreven om het bedrijf verder uit te bouwen. Samen met zijn collega’s ontwikkelt en perfectioneert hij de visie. Hij investeert in moderne machines en nieuwe productietechnieken. Bovendien zorgt hij ervoor dat zijn medewerkers meer kennis opdoen over nieuwe, exotische materialen. Om uitstekende kwaliteit te garanderen wordt de productieruimte volledig geklimatiseerd. 

Medewerker (productie) van Spikker Specials is bezig met de productie van een kritisch machinecomponent
Zoom in van apparatuur die gebruikt wordt bij het produceren en controleren van kritische machinecomponenten

2023 – Trots en continuïteit

Bij Spikker Specials zijn we erg trots op onze loyale medewerkers. Dankzij hen kan Spikker Specials zich focussen op continuïteit, ontwikkeling en het verbeteren van productieprocessen. De toekomst gaan wij vol vertrouwen tegemoet!

Dit is Spikker Specials

  • Dé expert op het gebied van kritische machinecomponenten. Wij leveren zowel direct uitwisselbare onderdelen of specifiek voor jouw toepassing ontwikkeld. Jouw machines en productielijnen worden verbeterd met onze onderdelen van de beste kwaliteit voor een langere levensduur.

  • Door vermindering van verbruik en revisie worden jouw kosten tot wel 50% gereduceerd.

  • Dat doen we door volledig eigen in-huis productie, met een zeer gevarieerd en modern machinepark. Een complete organisatie met eigen R&D, engineering, meetkamer (3D) en geavanceerde apparatuur voor materiaal- en kwaliteitsonderzoek.

Lees meer over

Oplossingen
Wat we doen
Industrieën

Met 60 jaar internationale ervaring en meer dan 200 tevreden relaties, zijn wij ook jouw complete partner voor een duurzame relatie

Ja, ik wil meer weten

Altijd binnen één werkdag een reactie