Voor iedere toepassing de beste oplossing

Het aanbod van kritische machine componenten is zeer gevarieerd en geschikt voor zeer diverse toepassingen. Wij bieden technologie, kennis en ervaring voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor uw specifieke slijtage problemen. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden met een specialisatie op het gebied van geleidingen en snijden.

Geleidingen

Door slijtage kunnen storingen en stilstand van uw machine optreden.

Om dit te voorkomen of op te lossen kunnen wij een toepassing ontwerpen voor uw specifieke situatie.

Deze toepassingen zijn gemaakt van o.a. hardmetaal, PM-staal, corrosiebestendige gereedschapsstalen, keramiek en hoogwaardige technische kunststoffen.

Snijden

Wij ontwikkelen en produceren complete snijmodules en snijwalsen. Hiervoor maken wij gebruik van de meest hoogwaardige PM-stalen in combinatie met keramiek.

De optimale combinatie van materiaalkeuze en snijgeometrie zorgen voor maximale levensduur en snijkwaliteit. 

Wij bieden een ruim programma aan industriële messen in hardmetaal, inzet van hardmetaal en volledig PM-staal. 

Voor verpakkingsmachines

Voor machines met betrekking tot het verpakken van dranken en voedingsmiddelen is er een ruim aanbod voor zeer diverse toepassingen. Oplossingen voor het verbeteren van het machine rendement door langere levensduur, minder verbruik, machine stilstand en onderhoud. 

Voorbeelden op het gebied van geleidingen:

  • Kroonkurkgeleidingen: voor Sidel Simonazzi.
  • Flesgeleidingen: voor Krones Modulfill.
  • Shootplates: Voor o.a. Sidel Simonazzi.
  • Kroonkurk matrijzen: Voor Krones Modulfill.
  • Uitstoters: voor o.a. Sidel Simonazzi
  • Openingskammen: Voor Hartness trayfiller

Voor verpakkingen zoals flowpack, sachets, wikkel, twist en pouch bieden wij verschillende soorten industriële messen. Hierbij kiezen wij met hardmetaal of PM-staal (poeder metallurgisch) voor de best mogelijke materiaal kwaliteit. Naast een verbetering van levensduur en snijkwaliteit is ook meerdere malen revisie mogelijk. Door de beste materiaalkeuze blijft de kwaliteit na revisie gegarandeerd met aanzienlijk minder kosten. Wij bieden zowel toepassingen gebaseerd op OEM-referenties als oplossingen die wij voor u als maatwerk kunnen ontwerpen. 

Voorbeelden van toepassingen op het gebied van industriële messen: 

  • Flowpack: Voor o.a. Bosch Packaging, Tevopharm, Record, Fuji en Otem.
  • Sachets en Wikkel: Voor o.a. Laudenberg, Bosch Packaging, HDG, Bartelt en Marden Edwards.
  • Tubes: Voor o.a Citus-Kalix

Contact

Heeft u interesse in een van onze machine-componenten, wilt u ons volledige aanbod inzien of heeft u andere vragen? Neem dan gerust en vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn te bereiken via e-mail info@spikkerspecials.nl en telefoon +31 (0) 316 523 892.