• Maatwerk tot in de details

  • Hightech productie

  • 60 jaar ervaring

  • Maatwerk tot in de details

  • Hightech productie

  • 60 jaar ervaring

Machinecomponenten voor iedere industrie: vergroot ook het rendement van jouw machines

In iedere industrie zijn de prestaties van kritische machinecomponenten bepalend voor het rendement van hoogwaardige productielijnen. Met meer dan 55 jaar ervaring bieden wij oplossingen voor een optimaal rendement van ook jouw machines. Met bewezen prestaties in diverse high-end industrieën zijn wij de complete partner voor jouw industrie.

Diverse kritische machinecomponenten van Spikker Specials voor verschillende industrieën

Onze beloftes

Meetapparatuur kwaliteitscontrole voor waarborging uitmuntende kwaliteit machinecomponenten.
  • Maatwerk oplossingen voor iedere specifieke toepassing.
  • Altijd volgens de juiste specificaties.
  • Uitmuntende kwaliteit door volledig eigen productie en kwaliteitscontrole. 

Wij ontwerpen en produceren al machinecomponenten voor de volgende industrieën

Fast moving consumer goods

Medisch

Pharma

Automotive

Textiel

Doorlopende investering in uitbreiding aanbod kritische machinecomponenten

Ons productprogramma is continue in ontwikkeling. Voor producenten van Fast Moving Consumer Goods is bijvoorbeeld een zeer uitgebreid aanbod aan onderdelen op het gebied van snijden en geleidingen beschikbaar. Door machines te verbeteren met deze hoogwaardige componenten, wordt de productie van onder andere voedingsmiddelen, dranken, luxe goederen, cosmetica en non-woven verder geoptimaliseerd.

Op het gebied van industriële messen, snijmodules en geleidingen zijn wij expert. Dankzij de combinatie van ontwerp, materiaalkeuze en productiekwaliteit wordt de slijtage van deze kritische onderdelen gereduceerd. Zo realiseren we meer rendement en een besparing op de totale kosten.

Diverse kritische machinecomponenten van Spikker Specials voor verschillende industrieën

Industriële messen voor de productie van Fast Moving Consumer Goods

Snijoplossingen voor een variatie aan verpakkingsmachines voor het verwerken van een variatie aan verpakkingsmaterialen zoals OPP, PE, aluminium en karton voor verpakkingen zoals flowpack, transwrap, sachet, wikkel en pouches. Industriële messen zijn beschikbaar voor diverse snijprincipes zoals schaar-, hielmessen en stansen. Voor flowpack zijn er messen met een ruime keuze aan profielen zoals zigzag, scherp/schuin en voorzieningen voor “easy opening” en “tear tape”. 

Materiaalkeuze en productiekwaliteit maken hierbij hét verschil. Voor de industriële messen maken we enkel gebruik van volledig geharde materialen zoals hardmetaal en poeder metallurgisch (PM) staal. Dankzij de keuze voor deze materialen is ook revisie door herslijpen meerdere malen mogelijk. Zo garanderen we een maximale levensduur voor concurrerende kosten.

Industriële messen ontwikkelen we op basis van OEM-referenties of ontwerpen we specifiek voor jouw toepassing en voor verpakkingsmachines van o.a. Tevopharm, Fuji, Otem en Bosch Packaging.

Ja, ik wil meer weten over industriële messen
Industriële messen voor machines in verschillende industrieën, zoals fast moving consumer goods
Industriële messen voor machines in verschillende industrieën, zoals fast moving consumer goods
Industriële messen voor machines in verschillende industrieën, zoals fast moving consumer goods

Snijmodules als oplossing voor een optimale productie van luxe goederen

Wij bieden snijmodules voor roterend snijden als een complete “plug and play” oplossing bij de productie van o.a. hoogwaardige verpakkingsmaterialen zoals bedrukt karton voor luxe goederen en voedingsmiddelen zoals koffiepads. 

Ook bij snijmodules maken materiaalkeuze en productiekwaliteit het verschil in snijkwaliteit en levensduur. Daarom maken wij alleen gebruik van hoogwaardige materialen zoals poeder metallurgisch (PM) staal. Speciale oppervlaktebehandelingen (coatings) zijn als aanvulling mogelijk. 

Revisie van de complete module of walsen is meerdere malen mogelijk met gelijkwaardige kwaliteit zoals bij nieuwe onderdelen. Zo krijg je nog méér levensduur voor concurrerende kosten. 

Snijmodules ontwikkelen we op basis van OEM-referenties of ontwerpen we specifiek voor jouw toepassing.

Ja, ik wil meer weten over snijmodules
Snijmodule voor verschillende machines in verschillende industrieën
Snijmodule voor verschillende machines in diverse industrieën
Snijmodule voor verschillende machines in diverse industrieën

Geleidingen voor vele toepassingen

Onze geleidingen zijn slim ontworpen voor betere prestaties door precisie en materiaalkeuze. Zo wordt het verschil gemaakt op de productielijnen van Fast Moving Consumer Goods, Automotive of Textiel.

Geleidingen voor het transport en de overdracht van materialen en producten zijn kritische componenten en worden veelal op slijtage belast. Geleidingen worden enkel in hoogwaardige materialen ontworpen, zoals hardmetaal, poeder metallurgisch (PM) staal, technisch keramiek en technische kunststoffen.

Voor iedere toepassing wordt het ontwerp van de geleiding in nauwe samenwerking geoptimaliseerd. Het resultaat is minder storing, minder productverlies en minder onderhoud. Daarmee realiseer je een aanzienlijke kostenbesparing.

Geleidingen worden ontwikkeld op basis van OEM-referenties of specifiek ontworpen voor jouw toepassing. We bieden al geleidingen aan voor productielijnen van onder andere Krones, Sidel en Ferrum.

Ja, ik wil meer weten over geleidingen
Geleiding als kritisch machinecomponent voor verschillende machines in diverse industrieën
Geleiding als kritisch machinecomponent voor verschillende machines in diverse industrieën
Geleiding als kritisch machinecomponent voor verschillende machines in diverse industrieën

Maatwerkoplossingen voor iedere toepassing

Zoom in van kwaliteitscontrole van kritisch machinecomponent

Kritische machinecomponenten als maatwerk ontworpen en geproduceerd. Met specifieke kenmerken zodat kwaliteit en prestatie tot het hoogste niveau worden geoptimaliseerd.

Benieuwd naar concrete voorbeelden van machinecomponenten met onze kenmerken? Die lees je op de pagina ‘Toepassingen’.

Met 60 jaar internationale ervaring en meer dan 200 tevreden relaties, zijn wij ook jouw complete partner voor een duurzame relatie

Ja, optimaliseer de prestaties van mijn machines

Altijd binnen één werkdag een reactie