• Hightech productie

 • In-house engineers & productie

 • 60 jaar ervaring

 • Hightech productie

 • In-house engineers & productie

 • 60 jaar ervaring

Hightech materialen en productie

Gegarandeerde kwaliteit in kritische machine componenten door volledig eigen R&D, engineering en productie.  We investeren continue in nieuwe technologieën om de mogelijkheden verder uit breiden.  Een hightech-omgeving met meer dan 55 jaar kennis en ervaren specialisten.

Een optimaal ontwerp, high-end materialen, complete productie en volledige kwaliteitscontrole. Zo bieden wij de best mogelijke oplossingen in kritische machinecomponenten voor jouw productielijnen en machines.

Zoom in van precisie-productie van kritische machinecomponenten

Onze beloftes

Medewerker (productie) Spikker Specials stuurt de hightech robotarm aan, een vorm van hightech productie/een gebruikte technologie
 • Continu-investering in nieuwe technologieën om de onderdelen voor jouw machines te verbeteren.
 • Altijd uitmuntende kwaliteit door volledig eigen productie en kwaliteitscontrole.
 • Altijd volgens de juiste specificaties. 

Ik wil meer weten over

Gebruikte productietechnologieën

Lees meer

Gebruikte materialen

Lees meer

Continu innovatie voor betere machineprestaties

Om blijvend jouw partner te zijn, investeren we doorlopend. Met eigen R&D is er continu innovatie in kennis en techniek zodat we voor steeds meer toepassingen de beste oplossing kunnen bieden.

Hoogwaardige apparatuur en kennis en ervaring stelt ons in staat om te testen, te meten en onderzoeken. Zo zijn we altijd bezig om de onderdelen voor jouw machines nóg beter te maken! 

Hightech productieomgeving voor uitmuntende kwaliteit

Compleet en divers in productietechnologieën voor flexibiliteit en capaciteit. Volledig geklimatiseerd voor uiterste en constante precisie. 

 • Uitgebreide verspaningstechnieken met CNC frezen, draaien en draai-frees combinatie. Tot 5-assig met robot automatisering.

 • Tot 5-assig CNC gereedschapsslijpen, vlakslijpen en rondslijpen.  

 • Draad eroderen (EDM) met robot automatisering.

 • Verbindingstechnieken zoals hardsolderen, epoxy lijmen en TIG-lassen.

 • Geklimatiseerde meetkamer met diverse CMM meetmachines.

 • Uitgebreide apparatuur voor onderzoek en controle van chemische en mechanische materiaal eigenschappen.

 • 3D printen in hoogwaardige kunststoffen voor prototyping.

Alles voor de volledige in-house productie voor de precisiebewerking van hoogwaardige materialen. Zo garanderen wij kwaliteit in kritische machineonderdelen, samenstellingen en reparatie. 

Highend materialen voor optimale prestaties

Materiaalkeuze is specifiek voor elke toepassing en cruciaal voor een optimale prestatie. Wij maken het verschil door te kiezen voor de beste kwaliteit voor maximale slijtvastheid en levensduur. Ontwikkelingen worden nauwlettend gevolgd zodat de mogelijkheden steeds verder worden uitgebreid.

De toepassingen en belasting op slijtage bij kritische machinecomponenten zijn zeer divers. Spikker Specials is in staat om een ruime keuze aan hoogwaardige materialen toe te passen, ook in combinatie per onderdeel en in samenstellingen. Altijd specifiek en optimaal voor iedere toepassing.

Voorbeeld van machinecomponent gemaakt van hardmetaal

Hardmetaal

Wolfraamcarbide (Widia) wordt door ons al meer dan 50 jaar toegepast. In een ruime variatie aan kwaliteiten en specifiek voor iedere toepassing. Van industriële messen tot en met complexe geleidingen.

Voorbeeld van machinecomponent gemaakt van poeder metallurgisch staal

Poeder metallurgisch staal

Gereedschapsstalen en met name poeder metallurgisch staal met “micro grain” structuur wordt toegepast vanwege de zeer hoge weerstand tegen abrasieve slijtage en bewerkbaarheid tot complexe geometrieën. Voor een maximale levensduur worden deze materialen door specifiek warmte behandelingen altijd volledig gehard.

Voorbeeld van machinecomponent gemaakt van technisch keramiek

Technisch keramiek

Zeer goede eigenschappen op het gebied van slijtvastheid en bestendigheid tegen corrosie.  Voor diverse onderdelen wordt keramiek met verbindingstechnieken in combinatie met andere materialen toegepast. Wij gebruiken o.a. siliciumnitride, aluminiumoxide en zirkoonoxide.

Voorbeeld van machinecomponent gemaakt van polykristallijne diamant

Polykristallijne diamant en andere materialen

Polykristallijne diamant (PKD/PCD), titanium, aluminium, koper en technische kunststoffen.  Hoogwaardige materialen die worden toegepast waar specifieke eigenschappen worden gevraagd. In combinatie met andere materialen per onderdeel of in complete samenstellingen.

Materiaal combinaties en oppervlakte behandelingen

Spikker Specials is in staat om verschillende materialen toe te passen als een optimale combinatie. Daarvoor maken wij gebruik van verschillende verbindingstechnieken zoals epoxy lijmen, TIG-lassen en hardsolderen voor o.a. combinaties van hardmetaal en polykristallijne diamant.

Verdere verbetering van de slijtvastheid en corrosie bestendigheid? Diverse oppervlaktebehandelingen (coatings) zijn mogelijk met o.a. hardchroom, hardmetaal en diamant.

Voorbeeld van kritisch machinecomponent, ontworpen en geproduceerd door Spikker Specials

Met 60 jaar internationale ervaring en meer dan 200 tevreden relaties, zijn wij ook jouw complete partner voor een duurzame relatie

Ja, optimaliseer de prestaties van mijn machines

Altijd binnen één werkdag een reactie