Nederland had Nick en Simon. Wij hebben Tom en Simon. Een duo dat op dezelfde school zat, beiden stageliepen bij Spikker Specials en al vanaf die tijd niet meer weg te denken zijn bij ons in Zevenaar. Benieuwd naar hun verhaal? Dat lees je hier!

Tom en Simon leerden elkaar kennen op de Anton Tijdinkschool in Terborg, waar ze de opleiding tot allround verspaner volgden. Ze begonnen beiden op niveau 2, om vervolgens door te stromen naar niveau 3. Voor de tweede stage in 2014, kozen ze allebei voor Spikker Specials. “Het was eigenlijk toeval dat we samen bij Spikker Specials aan de slag gingen”, vertelt Simon. “Onze docent sprak positief over het bedrijf en omdat ik in Didam woon was dat ook wel aantrekkelijk.”

“Bij Spikker Specials zat ik direct op mijn plek. Het voelde meteen goed”, blikt Tom terug. Beide mannen twijfelden geen moment om ook de stage die daarop volgde bij Spikker Specials te voltooien. “Het mooie was dat we een contract aangeboden kregen. Daar heb ik geen moment over getwijfeld. Zo hadden we ook direct een goed leerbedrijf voor de opleiding op niveau 3.”

Ontdekken en ervaren

En dat was het begin van de loopbaan van Tom en Simon bij Spikker Specials. En hoewel ze samen het hele traject op dezelfde wijze hebben doorlopen, ziet hun werkende leven er toch net even anders uit. Zo is Simon meer van het frezen, al is hij als gereedschapslijper begonnen, en is Tom van het slijpen en draaien. “Dat is naar interesse bepaald. Ik heb hier eigenlijk alles wel gedaan, behalve draaien. Dat is het mooie, je hebt hier de vrijheid om overal mee te kijken. En vanuit de organisatie kijken ze ook hoe breed inzetbaar iemand is. Het werkt voor beide kanten heel prettig als je meerdere machines kunt bedienen”, is de ervaring van Simon, die inmiddels anderhalf jaar op de EDM-afdeling als vonkverspaner werkt.

Ontwikkelingen gaan door

Tom staat aan de draaibank. “Eerst heb ik kort als gereedschapslijper gewerkt, maar de draaibank had veel meer mijn interesse. Er kwam een plekje vrij waardoor ik de kans kreeg om mij op dat vlak te ontwikkelen. Dat is het mooie aan dit bedrijf. Als je graag wat wilt, dan gaat de organisatie daar vaak in mee. Het leuke is ook dat de ontwikkelingen nooit stilstaan, zeker niet bij zo’n complexe machine als waar ik mee werk.”

Medewerkers voorop

Inmiddels zijn Tom en Simon al weer enige tijd in dienst bij Spikker Specials en dat is niet zonder reden. “We draaien hier geen ploegendiensten. Dat is prettig, want bij de meeste metaalbedrijven is dat wel het geval. Ook wordt er hier niet op je vingers gekeken. Ze laten je lekker je gang gaan. Daarnaast zijn de voorzieningen hier heel goed. De lucht wordt continu gezuiverd en er wordt op alle vlakken nagedacht over de gezondheid van de medewerkers. Daarnaast produceren we geen grote series, maar kleine aantallen. Je hoeft hier dus niet in slaap te vallen”, zegt Simon gekscherend.

“Daarnaast worden we goed beloond”, vult Tom aan. “Soms beseffen we dat zelf niet, maar we zijn echt wel verwend op alle gebieden. We krijgen alles om ons werk goed te doen. Je kan bijvoorbeeld cursussen volgen en er heerst een gezonde werksfeer. Je krijgt een cadeaubon met je verjaardag en zo zijn we met een PV-uitje naar de Vrienden van Amstel Life geweest. Er worden leuke dingen buiten het werk om georganiseerd. Het is denk ik ook niet voor niets dat mensen hier lang werken. Ik denk dat als je hier lang werkt, je niet meer in de gaten hebt hoe verwend we hier eigenlijk zijn. Maar mensen van buitenaf verbazen zich er soms over wat ze hier voor het personeel doen.” Simon: “Dat klopt. Bijna al onze klasgenoten zijn geswitcht van baan. Wij zijn altijd trouw aan Spikker Specials gebleven. We zitten hier goed op onze plek.”

Té gezellig

En hoewel de loopbanen van Tom en Simon in elkaar verweven lijken, werken ze nu niet heel nauw samen. Is dat niet jammer? “We staan op een andere afdeling, in een andere hal. Dat is maar goed ook, want anders wordt het veel te gezellig. En door niet met elkaar te werken blijft de band ook goed”, aldus de mannen.

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan bij een stabiel bedrijf waar werkgeluk meer is dan alleen een woord op papier? Kijk dan eens naar onze openstaande vacatures. Wie weet ben jij wel de nieuwe collega van Tom en Simon.