Verpakkingsmessen voor flowpack machines

Bent u op zoek naar een oplossing om uw flowpack machine te optimaliseren? In Spikker Specials vindt u dé expert op het gebied van verpakkingsmessen voor de verpakkingsindustrie.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van verpakkingsmessen op maat voor een juiste eindbewerking voor uw flowpack verpakking.

Neem contact op

Horizontale flowpack machines

Onze verpakkingsmessen zijn speciaal ontwikkeld voor horizontale flowpack machines, ook wel HFFS (Horizontal Form Fill Seal) genoemd. We bieden een zeer ruimte keuze aan messen voor vele verpakkingsindustrieën. Denk hierbij aan de verpakking van voedingsmiddelen zoals zoetwaren en bakkerijproducten, maar ook aan non-food producten zoals vaatwastabletten verpakt in wateroplosbare folie.

flowpack

Standaardformaat of op maat

Wij bieden een standaard assortiment op basis van OEM referentie nummers voor flowpack machines van o.a. Bosch Packaging, Tevopharm, Record, Fuji, SIG en Otem. Daarnaast kunnen we met onze volledig eigen productie specifiek naar wens messen voor u ontwerpen. 

Er is een zeer ruime keuze in profielen zoals kartels (zig zag), scherp (scherp schuin) en altijd voorzien van de juiste radius van het mes en aambeeld in relatie tot de sealbalk assen. Kartels (zigzag) voor “easy opening” zijn veelal mogelijk volgens wens ten aanzien van de positie op het mes, de breedte (steek) en hoek. 

Bij Spikkers Specials staan we voor hoogwaardige kwaliteit. Voor een optimale levensduur en snijkwaliteit maken we alleen gebruik van volledig geharde materialen.

Hoogwaardige kwaliteit

Bij Spikkers Specials staan we voor hoogwaardige kwaliteit. Voor een optimale levensduur en snijkwaliteit maken we alleen gebruik van volledig geharde materialen. Wij kiezen voor hardmetaal of PM-staal (poedermetallurgisch) in tegenstelling tot de standaard oppervlakte geharde staalsoorten. Door onze kwaliteit kunt u besparen op het verbruik van messen en onderhoud.

De mogelijkheid van revisie

Naast vervanging kunnen wij u ook revisie aanbieden. Al tijdens de engineeringsfase houden we bij onze materiaalkeuzes rekening met reparatiemogelijkheden. Ook na revisie (herslijpen) kan met deze materialen worden gegarandeerd dat de kwaliteit constant zal blijven zodat de levensduur meerdere malen kan worden verlengd tegen aanzienlijk lagere kosten.

Neem contact op
flowpack verpakkingsmessen

Voordelen bij Spikker Specials

  • Vanaf het begin tot en met de levering denken wij met u mee om maatwerkoplossingen te bieden

  • Verpakkingsmessen die speciaal zijn ontwikkeld voor horizontale flowpack machines

  • Per specifieke toepassing bieden wij een oplossing met de hoogste kwaliteit

  • Dé expert op het gebied van verpakkingsmessen voor de verpakkingsindustrie

  • Gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van verpakkingsmessen op maat

  • Denken met u mee met het plannen en onderhoud van uw voorraadbeheer

Wij denken met u mee

Doordat we engineering en productie met elkaar combineren, kunnen we vanaf het begin tot en met de levering met u meedenken en maatwerkoplossingen bieden. Dit garandeert een soepel proces met korte en betrouwbare levertijden waarin u altijd op hetzelfde aanspreekpunt kunt terugvallen. De onderdelen van uw machine worden door ons opnieuw ‘geëngineerd’ om zo de kwaliteit te optimaliseren. Per specifieke toepassing adviseren wij de beste oplossing die tot de hoogste kwaliteit en kostenbesparing zal leiden.  

Wij denken ook mee als het gaat om het plannen van onderhoud en uw voorraadbeheer. Zo kunnen we samen afspraken maken waarbij wij de messen voor u op voorraad houden en bij afroep direct kunnen leveren. Zo kunt u uw eigen voorraad reduceren en bent u tegelijkertijd gegarandeerd van de beschikbaarheid van uw messen.

Wilt u uw flowpack verpakkingsmachine optimaliseren?

We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden om uw flowpack messen of andere kritische slijtdelen te vervangen. Wilt u weten hoe u uw flowpack machine kunt optimaliseren? Neem dan contact met ons op!

Advies op maat

Bel ons op 0316 523 892