Wanneer je kritische machinecomponenten levert, dan mag je niets aan het toeval overlaten. Kwaliteit is immers essentieel om de bedrijfsvoering van klanten te waarborgen. Een strikte kwaliteitscontrole hoort daarbij. En wij gaan daarin net een stapje verder, want de kwaliteitscontrole voeren we niet op het allerlaatste moment uit, wanneer de producten onze fabriek verlaten, maar dat begint al bij de start van het productieproces. Mét geavanceerde apparatuur. Hoe dat zit? Dat lees je hier!

Op het moment dat de materialen bij ons binnenkomen, worden de eerste stappen op het gebied van kwaliteitscontrole genomen. Alle materialen ondergaan een strenge controle. Daarbij controleren we onder andere de afmetingen, de chemische samenstelling en de leveringstoestand van het staal. Ook testen we de mechanische en fysieke eigenschappen zoals de treksterkte en de hardheid.

De juiste materialen

Geavanceerde apparatuur zoals vonkspectraalanalysemeters en röntgenanalysemeters spelen hierbij een cruciale rol. Deze hulpmiddelen stellen ons in staat om een gedetailleerde spectraalanalyse uit te voeren, wat essentieel is om te verifiëren dat het materiaal overeenkomt met wat besteld en vereist is. Zo weten we zeker dat we met de juiste materialen het productieproces beginnen.

Voortdurende kwaliteitscontroles

De productiemedewerkers zijn persoonlijk verantwoordelijk voor hun deel van het werk en dus ook de kwaliteit. Ze beschikken daarom over diverse meetinstrumenten zoals vlaktafels, schuifmaten, micrometers en ruwheidsmeters. Deze instrumenten worden gebruikt om tijdens het gehele productieproces continu controles uit te voeren op vlakheid, geometrie en andere kritische parameters. Dit zorgt ervoor dat elk product voldoet aan de strenge eisen die worden gesteld in de technische tekeningen.

Geautomatiseerde processen en steekproefcontroles

Veel van onze machines zijn uitgerust met geautomatiseerde systemen die helpen tijd te besparen en menselijke fouten te verminderen. Na de productie voert onze meetkamer steekproef of volledige controles uit om te verzekeren dat zelfs de kleinste toleranties nauwkeurig worden gehandhaafd. Deze testen zijn essentieel omdat sommige toleranties uitsluitend met gespecialiseerde meetmachines beoordeeld kunnen worden.

Verpakking en klantgerichte aanpak

De controle eindigt niet bij de productie; ook de verpakking speelt een cruciale rol. Onze tekenkamer werkt nauw samen met het logistieke team om te zorgen dat elk product op een manier wordt verpakt die niet alleen beschermt, maar ook is aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

Extra diensten en klantvertrouwen

Het merendeel van onze klanten ontvangen graag een meetrapport bij de producten die ze besteld hebben. Geen probleem! Zo weten de klanten dat de producten exact volgens hun wensen zijn gemaakt en ook voldoen aan eventuele internationale kwaliteitsnormen die worden gesteld.

Door een strikte kwaliteitscontrole na te leven in alle onderdelen van het productieproces garanderen wij de allerbeste kwaliteit. Meten is weten!

Wil je meer weten over de producten die wij leveren en welke voordelen dit jou opleveren? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.