Het vaste gezicht van de verkoopbinnendienst

Berrie van Engeland is vaak op zoek geweest naar de voor haar ideale baan. Totdat ze bij Spikker Specials kwam en niet meer weg ging. Ze vertelt waarom ze het na 24 jaar nog steeds zo naar haar zin heeft bij Spikker Specials. Lees maar mee!

“Ik heb altijd een bepaalde uitdaging in mijn werk nodig gehad. Vaak werd het na een aantal jaren bij een bedrijf eentonig en ging ik op zoek naar iets anders”, vertelt Berrie eerlijk. “Ik ben mijn loopbaan als 17-jarige begonnen bij de gemeente waar ik op de afdeling Burgerzaken werkte, maar het avontuur lonkte dus na een aantal jaren ben ik naar Canada gegaan om als au pair te werken. Toen ik na een jaar terugkwam werkte ik achtereenvolgend bij een woningbouwvereniging, zat ik bij een papierfabriek achter de balie, ging ik aan de slag bij een bedrijf dat bodywarmers en dekbedden uit China importeerde om vervolgens bij een groothandel voor de metaal te gaan werken. Heel divers dus.”

Handgeschreven brief

Na een aantal jaren bij dit laatste bedrijf gewerkt te hebben, was het een oud-collega die Berrie overtuigde te solliciteren bij Spikker Specials. “Ik heb nog een handgeschreven sollicitatiebrief moeten sturen, die vervolgens door een handschriftenspecialist is gecontroleerd om de karaktereigenschappen te bepalen. Ze wisten dus waar ze aan begonnen”, vertelt Berrie lachend.

Snoepwinkel

Berrie voelde zich direct thuis. “Er was direct een goede klik met de mensen hier. En toen ik in de productieruimte liep was ik helemaal onder de indruk. Ik kende de metaalwereld al wel, maar hier leek het wel een snoepwinkel. Alles liep als een geoliede machine en zag er zo keurig en schoon uit.”

Meer verantwoordelijkheid

De verkoopbinnendienst begon door Berrie vorm te krijgen met steeds meer taken en verantwoordelijkheid. “Dat was de uitdaging waar ik naar op zoek was. En die uitdaging is er nog steeds.” Binnen het team zorgt Berrie met haar ervaring dat alles is geregeld. En anders dan zorgt ze daar wel voor.

Persoonlijk

En zo zit Berrie, ondanks dat ze dit vooraf niet bedacht had, alweer 24 jaar helemaal op haar plek. “Bij Spikker Specials krijg je de ruimte om zelf dingen op te zetten of te veranderen. Ik begon met het invoeren van orders en het maken van offertes, maar door de jaren heen ben ik steeds meer gaan doen. Ook nu nog kom ik soms dingen tegen die ik niet vaak doe. Dat komt ook omdat de omstandigheden van buitenaf veranderen. Daar moeten wij ons continu op aanpassen. Niet voor niets zeggen we vaak ‘never a dull moment’. En dan is de klik hier ook goed met de collega’s. Het is hier wel een mannenwereld, maar wel van het type: ruwe bolster, blanke pit. Men laat elkaar in zijn waarde en als familiebedrijf zijn we er voor elkaar als het nodig is.”

Op naar de 25 jaar

In november kan Berrie met pensioen. Maar van stoppen wil ze nog niet weten. Ook dat is bespreekbaar bij Spikker Specials. “Achter de geraniums zitten is niets voor mij. Ik wil lekker bezig blijven, al ga ik wel wat minder uren werken. Hoe lang ik door denk te gaan? Ik wil sowieso eind volgend jaar mijn 25 jaar dienstverband halen. Het zou mooi zijn als er dan ook een nieuwe collega is gevonden die dan helemaal is ingewerkt.”

Enthousiast geworden door het verhaal van Berrie en houd jij – net als zij – ook niet van sleur? Bekijk dan de openstaande vacature. Misschien ben jij wel haar opvolger!