SolidWORKS en SolidCAM onmisbaar

Bij Spikker Specials blijven wij ontwikkelen. Op alle vlakken. Zo ook het productieproces. Daar zijn SolidWORKS en SolidCAM een belangrijke schakel in. Want, zo zegt Hans Peter Pluim Mentz, Specialist Productie bij Spikker Specials: “Een aantal jaren geleden programmeerden we echt aan de machine. Nu zijn we steeds meer aan het optimaliseren en automatiseren.” Waarom dat zo belangrijk is, legt Hans Peter uit in een interview dat hij had met CAD2M. Daarmee geeft de Specialist Productie een uniek kijkje in de keuken.

Dat we bij Spikker Specials niet stilzitten, maakt Hans Peter direct duidelijk: “We maken nu veel producten onbemand, maar die producten moeten 100% af zijn. Daar mag eigenlijk niemand meer een verdere nabewerking op hoeven doen. Bijvoorbeeld het afbramen van een product, dat moet je niet meer handmatig willen doen. Daarvoor hebben we onlangs in SolidCAM Edge Breaking toegepast. Een module die we verder gaan testen. Dat zal heel veel tijd opleveren en je behoudt een constante kwaliteit van een product. En dat is onze doelstelling.”

Garantie van een goed productieproces

Ook zorgen deze tools ervoor dat nieuwkomers in het vak makkelijker direct aan de slag kunnen. “Scholieren moeten al heel snel met SolidWORKS en SolidCAM gaan werken. SolidWORKS krijgen ze al op school, SolidCAM een beetje. Maar de machines zijn heel complex. Bijvoorbeeld het uitrichten of nameten van een product op de machine, daar gebruiken we in SolidCAM de Probe-module voor.  Die is heel makkelijk aan te leren voor jonge en beginnende CAM-engineers. Zo zijn ze al heel snel op te nemen in het productieproces. Zo garanderen we op alle vlakken een goed productieproces.

Benieuwd naar alle ervaringen die Hans Peter heeft met SolidWORKS en SolidCAM? Bekijk de video hieronder: